Pizza cu maia
Pizza cu maia
Prima data cind încerc aceasta reteta, care mi a dat cumatra mea, căruia ii mulțumesc
Ingrediente:
220 ml apa
350 gr faina alba
7 gr sare
30 gr maia activa
50 ml ketchup de casa
2 linguri pasta tomate
300 gr cascaval
300 gr șuncă
Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca apa cu maia, apoi se adauga faina si se framanta un aluat. Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa deoparte 30 de minute.
Se adauga sarea aluatului si se framanta bine.
Se unge un vas rotund cu ulei si se aseaza aluatul pe care l-am format ca o minge. Se unge aluatul si deasupra cu putin ulei si se acopera bolul cu un capac sau cu o punga de plastic.
Se pune aluatul in frigider pentru 24 de ore, dar se poate tine acolo 6 zile.
A doua zi,scoatem aluatul din frigider si il lasam la temperatura camerei o ora. Preincalzim cuptorul.
Pe masa de lucru intindem aluatul si il punem in tava. Amestecam ketchup cu pasta de tomate, ungem aluatul pus în tava și apoi punem șuncă și cașcaval tăiat.
Se da la cuptor si se coace cam 15-20 de minute sau pana cand cascavalul incepe sa se rumeneasca.
Așa arată Pizza după ce am scos - o din cuptor.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu