Mâncărica de orez cu găină de tara
Bună dimineața pentru ca mai aveam o găină (din curtea mea) în congelator m am gândit sa fac o mâncărica de orez, ca ii place printului
Ingrediente
pulpele si pieptul de la o gaina de tara
o cana de 250 g orez
3 cepe
2 morcovi
3-4 căței de usturoi
2 linguri de ulei
o cana de apa
3 cani de supa in care a fiert carnea
sare
Apa
2 - 3 linguri de pasta tomate
Mod de preparare
Carnea de gaina se spala bine si se pune la fiert cu apa si sare timp de o ora si jumatate la foc potrivit.
Dupa ce a fiert carnea, se taie marunt ceapa și usturoiul iar morcovii ii dam pe răzătoare mica si se pun la inabusit intr-o cratita cu uleiul si o cana de apa.
Dupa ce s-au inmuiat, se adauga carnea si se lasa la prajit timp de 15 minute.
Adaugam supa in care a fiert carnea, orez și pasta de tomate și lăsăm sa mai fiarbă 15-20 de minute.
Se serveste cu salata de ardei copti
Pofta bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu