Gogoși la cuptor
Gogosi la cuptor in varianta de post – un desert pufos si aromat !
Ingrediente:
Aluat - 400 gr faina alba superioara + 40 gr pentru intins aluatul , 200 ml apa calduta, 80 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 cub drojdie proaspata -25 gr, 1 praf sare, coaja rasa de la 1/2 lamaie.
Decor - 50 gr margarina topita, 1 lingurita scortisoara, 80 gr zahar.
Ντόνατς στο φούρνο στην έκδοση νηστείας - ένα αφράτο και αρωματικό επιδόρπιο!
συστατικά:
Ζύμη - 400 γρ. Ανώτερο λευκό αλεύρι + 40 γρ για τη διάδοση της ζύμης, 200 ml ζεστό νερό, 80 γρ. Ζάχαρη, 1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας, 1 κύβος φρέσκιας μαγιάς -25 γρ., 1 σκόνη αλατιού, τριμμένη φλούδα 1/2 λεμονιού.
Διακόσμηση - 50 γρ. Λιωμένη μαργαρίνη, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 80 γρ. Ζάχαρη.
Mod de preparare
Intr-un vas se adauga: apa calduta, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, sarea si vanilia. Se amesteca energic cca 2-3 min.
Se adauga treptat faina , amestecam apoi framantam pana obtinem un aluat omogen.
Aluatul obtinut se pune la dospit (la loc cald), cca 30 min, pana isi dubleaza volumul.
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε ένα μπολ προσθέστε: ζεστό νερό, ζάχαρη, μαγιά, φλούδα λεμονιού, αλάτι και βανίλια. Ανακατέψτε έντονα για περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέστε σταδιακά αλεύρι, ανακατέψτε και ζυμώστε μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη.
Τι ζύμη την αφήνουμε (σε ζεστό μέρος), περίπου 30 λεπτά, έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
Prafuim blatul de lucru cu faina si intindem aluatul intr-o foaie de cca 1 cm grosime.
Cu ajutorul unei forme rotunde (pahar – 100 ml) , decupam gogosile . Pentru a decupa centrul fiecarei gogosi folosim o forma mai mica.
Ξεσκονίστε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και απλώστε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1 cm.
Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό σχήμα (ποτήρι γυαλί - 100 ml), κόψτε τα ντόνατς. Για να κόψουμε το κέντρο κάθε ντόνατ χρησιμοποιούμε ένα μικρότερο σχήμα.
Tapetam o tava cu hartie de copt , asezam usor gogosile si lasam spatiu intre ele cca 3 cm.
Asezam tava intr-un loc caldut si lasam gogosile la dospit pana isi dubleaza volumul.
Gogosile se coc cca 20 minute la foc potrivit , se scot din cuptor si le lasam cateva momente sa se racesca.
Le ungem cu margarina topita apoi le tavalim prin zahar amestecat cu scortisoara.
Τοποθετήστε με χαρτί ψησίματος ένα ταψι, τοποθετήστε ελαφρά τα ντόνατς και αφήστε κενό μεταξύ τους περίπου 3 cm.
Τοποθετήστε το ταψι σε ένα ζεστό μέρος και αφήστε τα ντόνατς μέχρι να διπλασιαστούν.
Ψήστε τα ντόνατς για περίπου 20 λεπτά, σε 180 βαθμούς Κελσίου , βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά.
Λαδώστε τα με λιωμένη μαργαρίνη και στη συνέχεια ρίξτε τα σε ζάχαρη αναμεμιγμένη με κανέλα.
Comentarii
Trimiteți un comentariu