Caracatiță stufat
Daca la noi, stufatul inseamna in principal miel gatit inabusit cu ceapa si usturoi verde, la greci stufatul se poate prepara si din carne de vanat sau din caracatita. In unele zone ale Greciei, intalnesti de altfel caracatita doar pregatita in acest mod si nu pe gratar.
Aici unde locuiesc eu, se face acest fel de mâncare foarte des, bine tekes ca am învațăt sa o pregătesc și eu, cu toate ca pe blog mai am retete de stufat
Asadar iată și reteta
Ingrediente:
1 caracatiță media (750-800 gr)
2 l de apa
1 kg arpagic
3 căței usturoi usturoi
50 gr pasta de rosii
50 ml ulei de masline
100 ml vin rosu
foi de dafin, sare, piper
50 ml otet
Mod de preparare
Curatam arpagic și spalam.
Curatam usturoi ri taiem feliute
Spalam și taiem caracatiță in bucăți medii
Incingeti uleiul intr-o cratita și puneti caracatita taiata bucati.Lasam 2-3 minute
Stingem cu vinul rosu, apoi adaugam usturoiul taiat feliute, pasta de rosii. Amestecati, puneti foile de dafin si piper. Adaugam arpagic, oțet, sare și apa și lăsăm sa fiarbă pana carăcatita și arpagic sunt moi.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu