Plăcintă cu mere
Plăcintă cu mere de post. O rețetă perfectă pentru această perioadă a anului. E delicioasă!
Plăcintă cu mere de post. Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut. Tocmai buna pentru zilele in care ai pofta de dulce!
Eu am făcut o cu faina care creste singura, nu am pus praf de copt, dar reteta este exact asa cum scrie
Ingrediente
Pentru foi
250 ml apa minerala
150 ml ulei
o lingurita zeama de lamaie
150 g zahar
un plic praf de copt
550-600 gr faina alba
putina sare
Pentru umplutura
1 kg- 1kg si jumatate mere
150 gr zahar
o sticluta esenta rom
2 linguri zeama de lamaie
scortisoara
In plus – zahar pudra vanilinat pentru pudrat
Mod de preparare
Plăcintă cu mere de post. Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut. Tocmai buna pentru zilele in care ai pofta de dulce!
Eu am făcut o cu faina care creste singura, nu am pus praf de copt, dar reteta este exact asa cum scrie
Ingrediente
Pentru foi
250 ml apa minerala
150 ml ulei
o lingurita zeama de lamaie
150 g zahar
un plic praf de copt
550-600 gr faina alba
putina sare
Pentru umplutura
1 kg- 1kg si jumatate mere
150 gr zahar
o sticluta esenta rom
2 linguri zeama de lamaie
scortisoara
In plus – zahar pudra vanilinat pentru pudrat
Mod de preparare
Pregătim întâi ingrediente
Intr-un bol pune apa minerala, ulei zeama de lamaie si zaharul. Omogenizeaza si adauga praful de copt.(eu nu am folosit praf de copt)
Pune faina, putin cate putin, omogenizand, apoi amesteca/framanta cu mana. Pune intai 550 gr de faina, si in, functie de puterea ei de absorbtie vezi daca mai sunt necesare si cele 50 gr ramase.
Trebuie sa obtii un aluat elastic, omogen, care nu se lipeste de mana.
Framanta-l 5 minute apoi pune o folie de plastic deasupra si da-l la frigider.
Spalam bine merele și le Curatam de coaja, apoi le dam pe razatoarea mare.
Punem în cratiță, adaugam zema de lămâie și zaharul și punem pe foc mediu amestecând continuu,
după ce au scăzut punem, oprim focul adaugam scorțișoară și rom și amestecam.
Lăsăm sa se raceasca.
Scoate aluatul de la rece și împărțim în doua, întindem fiecare parte . Ungem o tava cu ulei și apoi punem prima foaie apoi umplutura de mere și a doua foaie.
Lăsăm sa se raceasca.
Scoate aluatul de la rece și împărțim în doua, întindem fiecare parte . Ungem o tava cu ulei și apoi punem prima foaie apoi umplutura de mere și a doua foaie.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu