Baclava cu crema


Este prajitura mea preferata, pe langa alte prajituri cu ciocolata. Dar baclava nu refuz niciodata, mănânc o data la câteva luni, și atunci doar o bucatica
Ingrediente
un pachet foi de placinta (Phyllo pastry)
500 – 700 gr nuca
1 si 1/2 cana ulei pentru uns foile
Coaja de portocale
3 linguri nuttela
2 vanilii
3 linguri apa
Sirop:
400 gr zahar
400 ml apa
zeama de la o jumatate de lamaie
3-4 felii lamaie
2 plicuri zahar vanilat
scortisoara baton (sau praf 1 lingurita)
4 linguri miere
Mod de preparare
sirop:
Se fierbe apa cu zaharul, cu batonul de scortisoara si cu feliutele de lamaie, iar cand s-a dizolvat zaharul se pune mierea si zeama de lamaie. Se lasa la racit ( Atentie!!! siropul se toarna rece peste baclavaua fierbinte!)
Asamblare
Nuca se imparte in 2, jumatate se toaca cu cutitul sau se farama cu facaletul iar cealalata jumatate se macina fin.
Amestecam nuca cu nuttela, coaja de portocala, apa și vanilia
Se impart foile in 3 parti egale.
Se aseaza prima treime de foi.
Fiecare foaie se va unge din belsug cu ulei.
Se pune o jumatate din cantitatea de nuca, iar a doua treime  de foi, apoi nuca si la sfarsit ultima treime de foi.
Foile se ung foarte bine cu ulei pana la colturi.
Se taie patratele mici de 2-3 cm sau triunghiuri, pana la marginea tavii (ca sa se insiropeze bine).
Se baga la cuptor pana se rumeneste. Peste baclavaua fierbinte se toarna siropul racit (racit! nu rece de la frigider).
Se lasa cateva ore bune sa se patrunda bine si se consuma rece sau la temperatura camerei.


Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare