Friptura de porc cu portocale


Friptură de porc la tavă cu portocale
Aceasta este friptura noastră preferată, mai ales că o pregătesc cu o zi înainte... a doua zi merge direct la cuptor.
Carrnea rămâne frageda
Ingrediente:
2 kg de picior de porc cu os
ulei de măsline
5 căței de usturoi
1-2 cepe
vin alb
1 lămâie mare
2 portocale mari
sare groasă
piper măcinat si boabe
Paprika
3-4 foi de dafin
Mod de preparare:
Mai întâi carnea se crestează , eu am cerut la măcelărie să mi-o aranjeze, am ales carne cu os pentru că e mai suculentă.
Separat într-un bol se amestecă usturoiul ca la mujdei cu ulei, sare, piper, paprika,  si foile de dafin pisate.
Unge bine carnea cu această pastă, stoarce sucul de lămâie peste, taie ceapa si portocalele în bucăți groase si adaugă-le la carne si acoperă cu vin. Acoperă cu folie alimentară si dă la frigider. 

A doua zi se dă la cuptorul preincalzit la 190 de grade,  înainte acoperă cu folie de aluminiu. Coacem pentru 120 de minute.
Cu 10 minute înainte de final se ia folia să se rumenească frumos.

Se taie carnea felii si se aranjează în forma pentru servit, decorată cu felii de portocală, sosul se poate pune direct peste carne sau strecura si servi separat.
Eu am făcut și un orez cu șofran și gata pranzul nostru
Poftă bună!

Comentarii

Postări populare