Ananas beneficii

🍍Ananas 🍍
Ananasul (Ananas comosus) este un fruct comestibil cărnos, cu gust dulce-acrișor și foarte aromat.
Ananasul are proprietăţi antiinflamatorii, purgative, detoxifiante, antidepresive şi are efect revigorant.
Ananasul nu are deloc grăsimi sau colesterol,are multe fibre şi proteine, ceea ce îl face ideal în curele de slăbire.
🍍 Valori nutriționale 100 gr fruct proaspăt :
Procent DZR
(doza zilnica recomandata)
Energie.  50 Kcal
Carbohidrați. 13.52 %
Proteine 0.54 g
Grasime totala 0.12 g
Colesterol 0 mg
Fibre alimentare 1.40 g
🍍Nutrientii pe care îi conține ananasul: acid citric, acid malic, bromelina, calciu, calorii, celuloza, apa, fier, glucide, grasimi, hidrati de carbon, iod, magneziu, fosfor, mangan, potasiu, saruri minerale, sodiu, zaharuri, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C.
✔️Beneficii :
🍍Ananasul combate inflamația.
🍍Are rol diuretic şi detoxifiant, normalizează flora microbiană a colonului , fiind indicat în cazul constipaţiei.
🍍Ananasul scade febra, distruge germenii infecţioşi şi elimină toxinele.
🍍Conţinutul crescut în iod al Ananasului ajută la o bună funcţionare a glandei tiroide.
🍍Ananasul are o acţiune antianemică şi luptă împotriva artritei, calculilor biliari şi renali.
🍍În cazul depresiei, ananasul determină o stimulare viguroasă a sistemului nervos.
🍍Consumul de ananas reglează pierderile menstruale în cazul amenoreei.
🍍Ananasul ajută în cazul retenției de apă în organism.
🍍Ananasul favorizează digestia.
🍍Stimuleaza sistemul imunitar.
🍍 Ananasul este foarte bogat in vitamina C.
❌Contraindicații :
🍍Fructul de ananas este contraindicat in cazul ulcerului si al hiperaciditatii gastrice.
🍍Ananasul proaspăt este permis in general bolnavilor de diabet(cantitatea maxima fiind indicata de medicul specialist ) în funcție de stadiul bolii.
⁉️De ce să alegem fructul proaspăt în locul celor la conservă?
🍍 Ananasul la conservă nu mai are aproape nicio valoare terapeutică (bromelaina se pierde complet, vitamina C este distrusa total sau in cea mai mare parte).
🍍 În majoritatea cazurilor siropul în care este fructul este îndulcit deci urcă numărul caloriilor și își face prezența zahărul adăugat.

Comentarii

Postări populare