Vinete cu brânză
Buna dimineața au ieșit vinetele in gradina voi ce retete aveți????
Iată eu am făcut
Vinete cu brânză
Ingrediente
2 vinete mari
2 roşii
200 gr brânză de capră sau de oaie
sare şi piper
2-3 căţei de usturoi
3-4 linguri ulei
Apa
Mod de preparare
Se spală bine vinetele, se curăţă şi se taie rondele. Se dau cu un praf de sare şi se aşază pe un tocător înclinat, să se scurgă. Se lasă aproximativ jumătate de oră, apoi se călesc uşor într-o tigaie încinsă cu ulei. Roşiile se spală şi se taie şi ele rondele.
Legumele astfel pregătite se pun într-o cratiţă unsă cu ulei, aranjate în straturi, printre care se presară jumătate din brânză, mărunţită, usturoiul tocat mărunt, sare şi piper. Se stropeşte cu puţin ulei, apoi se toarnă jumătate de pahar cu apă şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Se presară şi restul de brânză şi se mai coace, la foc iute, 5 minute. Se servește caldă
Comentarii
Trimiteți un comentariu