Jumarele de porc cu oua si cascaval

Jumări de porc cu oua
Pentru că aveam pofta de aceasta mâncare tradițională , chiar daca sunt in concediu am făcut la prietena mea unde stau , căruia îi mulțumesc pentru gazduire.
Dar hai sa lăsăm vorba și să ne apucam de treabă Ingrediente
4-5  oua 
200 gr jumari de porc
100 ml smântână
100 Gr cașcaval
Sare
Ulei
Piper
Oregano
Pentru salata
3 rosii
2 castraveti
sare
3 linguri de ulei
Pentru mămăligă
Apa
Faina de malai
Sare
2 linguri unt
Mod de preparare
Punem apa la fiert cu sare și puțin malai cînd clocotește adaugăm malai cat să iasă o mămăligă potrivită , amestecam și lăsăm să fiarbă , apoi punem untul și amestecam mereu.
Întoarcerem mămăligă pe un platou
Jumarile de porc se taie in cuburi mici si se pun in uleiul incins, sa se rumeneasca.
Ouale se bat foarte bine cu putina sare,  apoi adăugăm smântână și cașcaval, punem peste jumări și amestecam bine
Se prajesc timp de sase-sapte minute la foc potrivit, apoi se rastoarna in farfurie.
Se spala rosiile și castraveți si se taie in feliute, apoi se servesc alaturi de omleta.
Pofta buna

Comentarii

Postări populare