Ciocolata calda cu marshmalow
Aceasta reteta de ciocolata calda este perfecta pentru serile reci de iarna, dar la mine nu exista o lege, atunci cînd am pofta o execuție fara discuție. Este incredibil de gustoasa.
Ingrediente
150 gr bezele moi
1 lingura unt
1 lingura zahar brun
Un sfert de lingurita de cuisoare macinate
250 ml lapte
100 ml smantana pentru frisca
100 gr ciocolata neagra
Jumatate de pastaie de vanilie
Un praf de sare
Pentru topping
12 bezele moi
Mod de preparare
Coace 150g de bezele cu ajutorul unei lampi de gatit.
Topeste untul intr-o oala medie, la foc mare. Cand face spuma, adauga zaharul brun si cuisoarele. Gateste timp de un minut, pana cand zaharul se caramelizeaza. Adauga bezelele.
Lasa bezelele si zaharul sa se topeasca, inainte de a adauga laptele putin cate putin, amestecand pana cand bezelele se topesc.
Indeparteaza de pe foc si adauga ciocolata neagra topita. Amesteca. Adauga semintele din pastaia de vanilie si sarea.
Adauga si smantana in amestecul de ciocolata.
Pune in patru cani si garniseste cu restul de bezele moi.
Indeparteaza de pe foc si adauga ciocolata neagra topita. Amesteca. Adauga semintele din pastaia de vanilie si sarea.
Adauga si smantana in amestecul de ciocolata.
Pune in cani si garniseste cu restul de bezele moi,
Comentarii
Trimiteți un comentariu