Iahnie de fasole cu scorțișoară
Buna dimineața am incercat o rețetă nouă de iahnie de fasole și anume cu scorțișoară
Ingrediente
500 gr fasole alba cu bob mare
2 cepe
1kg de rosii
1 ardei iute
ulei pentru calire
1 lingurita de zaharsare
piper si 2 lingurite de scortisoara.
100-150 ml apa
Mod de preparare
Fasolea se pune la inmuiat cu o noapte inainte ca sa fiarba mai usor si mai repede. Dupa ce a fiert se strecoara de zeama in care a fiert. Aceasta apa nu se arunca, ne va fi de folos mai incolo.
Rosiile se decojesc si se taie cubulete. Ceapa se taie cubulete si se caleste un pic alaturi de ardeiul iute ( tot ardeiul), Se adauga zaharul, sarea, piperul si scortisoara. Se amesteca bine. Acum se adauga rosiilesi fasolea se amesteca si se gusta. Se adauga si cam 100-150 ml de apa in care a fiert fasolea, se pune totul in vas termorezistent si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 40 minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu