Pizza cu ardei


Cauti secretul pentru cel mai pufos blat de pizza? Ei bine l-ai gasit in reteta asta, iar secretul sta intr-un anume ingredient, pe care nu te-ai astepta sa-l gasesti in pizza, ci langa, dar care face toata diferenta.

Ingrediente
Pentru aluat
300 ml apa calda
2 pliculete drojdie uscata
2 linguri zahar
1 kg  faina
330 ml bere
4 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
Pentru topping
Ardei verde, rosu
Cașcaval, gouda
Pasta de tomate diluata in apa
Sunca de pui/curcan
Mod de preparare
Combina apa calda cu drojdia si zaharul si las-o deoparte pentru cateva minute, cat timp drojdia se activeaza.
Amesteca faina cu sarea, apoi incorporeaza drojdia activata cu apa, berea si uleiul de masline. Framanta pentru minim 10 minute cu mana
Cand aluatul este fin si elastic, unge-l cu putin ulei de masline si da-l la crescut pentru 2-3 ore intr-un castron acoperit cu un prosop.
Intinde jumatatea pe care aluatul cu degetele, in tava in care am pus hartie de  copt si mai lasam la crescut 10-15 minute. Intindem pasta de tomate diluata in apa  peste aluat, apoi sunca de pui/curcan, cașcaval, gouda si ardei rosu si verde taiat feliute. 





Preîncălzim cuptorul  la 180 de grade, bagam tava in cuptor si coacem pentru 20 de minute, sau pana cand blatul de pizza pufos se rumeneste bine.





Pofta buna
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 

 



Comentarii

Postări populare