Carne de vita in sos alb

 


Carne de vita in sos alb
Reteta de la cumnata mea Maria căruia ii mulțumesc
Este usor de facut iar gustul este senzational
Ingrediente
2 cepe
700-800 gr carne de vita
3 linguri ulei
2 linguri amidon
1 lămâie (doar zeama)
400 ml  apa
Sare si piper
Cartofi, apa, unt, sare si putin lapte pentru pireu
Mod de preparare
Curatam, spalam si tocam marunt ceapa. Spalam carnea si o taiem bucati.
Punem sa se - ncinga  ulei in cratita, apou adaugam carnea si lasam sa se rumeneasca, apoi intorcem si partea cealaltă sa se rumeneasca.



Dupa ce s a rumenit o scoatem intr-o farfurie, iar in cratiță punem ceapa sa se caleasca.
Dupa ce ceapa este calita adaugam din nou carnea, adaugam si apa si lasam sa fiarba la foc mic.



Punem amidon in bol, apoi adaugam putina zeama de la carne si amestecam bine sa nu aiba cocoloașe, 



adaugam zeama de lămâie, sare si piper si amestecam apoi punem peste carne, lasam 2 minute sa dea in clocot.





Gata este mancarea noastra se servește cu pireu de cartofi.
Pofta bună

Comentarii

Postări populare