Langosi cu brânză sărată
Langoși cu brânză sărată
Ingrediente:
1 kg Făină
350 ml Lapte
350 ml Apă
2 pliculete drojdie uscata
1/2 linguriță Sare
1 lingurita Zahăr
Ulei pentru aluat 40 ml
Ulei pentru prăjit 200 ml
Pentru umplutura
400 gr Brânză sărată de oi
3 linguri de zăhăr
1 ou
Mod de preparare
Încălziți puțin laptele și apa. Punem drojdia în lichidul caldut. Lasati apoi deoparte cateva minute.
Amestecați făina cu sarea și cu zahărul.
Adaugam lichidul cu drojdie peste făină și amestecați până ce totul este omogen. Adaugam ulei peste aluat.
Asigurati-va ca intreaga coca este acoperita cu ulei astfel incat sa nu se lipeasca de castron.
Acoperiti cu folie și lăsați la crescut 15 minute.
Ungeți cu ulei blatul de lucru și mâinile.
Împărțiți aluatul în 12 bucăți sub forme bile.
Lăsați-le la odihnit pentru 15 minute acoperite cu folie.
Pregatim si umplutura, amestecam branza rasa de oi, cu zahar si ou
Fiecare bilă de aluat se întinde cu ajutorul mainilor sau cu sucitor
Se pune umplutura de brânză pe jumătate din foaie obținută. Jumătatea de foaie goală se aduce pe cea cu brânză și se “sigilează”.
Langoșii se prăjesc în ulei foarte bine încins (240 de grade).
Prăjirea langoșilor se face cate 2 minute pe fiecare parte.
Serviti calzi dar si reci sunt buni.
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu