Gem de smochine coapte

Bună dimineața
Am adunat cateva smochine din sat, eu inca nu am scmochin in curte dar cu ajutorul lui Dumnezeu poate voi reusi sa plantez.
Imi place foarte mult gemul de smochine coapte pentru ca este rafinat si aromat.
Haideti sa vedem reteta
Ingrediente
40-50 smochine coapte
400 gr zahar
1 lămâie, doar sucul
400 ml apa.
2 vanilii
Mod de preparare
Pregatim ingrediente. 



Spalam bine smochinele si le taiem coditele, le taiem in doua sau in patru depinde de marimea lor. Le punem intr-un bol cu miezul in sus, apoi adaugam sucul de lămâie pentru a nu se oxida.
Punem apa cu zahar in cratita si lasam sa fiarba până devine un sirop (stim cind e gata punand cateva picături de sirop pe o farfurie rece si se formează bobite de sirop) 


După ce siropul este facut adaugam smochinele si lasam sa fiarba. 

. Eu am lasat cam 20 de minute, am amestecat din cind în cind usor cu o lingura de lemn, aveti grija sa nu se lipeasca.




Punem gemul in borcane, cind este fierbinte si inchidem bine capacul, punem borcanele cu capacul in jos si lasam sa se raceasca apoi le depozitam in camara.



Spor la treaba va doresc.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 

 

Comentarii

Postări populare