Placinta mixta facuta in tigaie


 



Plăcinte cu umplutură specifică din miez de dovlecei, branza si smantana Sunt foarte ușor de preparat și foarte gustoase. Aluatul frământat pe bază de chefir/iaurt este unul lejer și ușor de prelucrat. Aceste plăcinte extraordinare sunt perfecte cât pentru prânz atât și pentru cină. Savurați-le cu plăcere alături de cei dragi. Noua ne a ramas miezul de la dovecei umpluti si am zis ca aceasta placinta e numi buna
Ingrediente
Pentru umplutura
500 gr miez de dovlecei
100 gr branza feta
100 gr cascaval
2 oua
100 ml smantana
pentru alaut
200 Lapte bătut/Chefir/Iaurt
100 ml ulei
400 gr faina
2 lingurite sare
piper
1 lingurita bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
Amestecați făina cu o linguriță de sare, bicarbonatul de sodiu și chefirul/iaurt/lapte bătut. Frământați bine aluatul, trebuie să obțineți un aluat nu prea vârtos. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l să se odihnească pentru 10 - 15 minute.
Între timp pregătiți umplutura pentru plăcinte. 
Puneti miezul de dovlecei in bol, adaugati branza si cascavalul, ouale, smantana si amestecati bine adăugați 50 ml ulei și asezonați cu sare și piper.
Daca doriti impartiti aluatul si faceti mai multe placintele, eu am facut una mare.
Ungem mainile cu ulei si întindem aluatul. Punem umplutura de dovlecei si ruluam.
Încingeți ulei într-o tigaie și puneți plăcintele la prăjit. Când sunt rumenite pe ambele părți plăcintele cu dovlecei sunt gata.
Foarte bune.

Comentarii

Postări populare