Salata cu piept de pui
Nu există masă de sărbători fără salata cu piept de pui (deoarece eu nu pot manca carne de vițel, fac salata cu piept de pui) . Uşor de gătit, deosebit de gustoasă, la acest preparat nu-ţi trebuie decât câteva ingrediente şi multă răbdare . Noi o facem mai mereu ( doar vara nu facem deoarece nu tine)
Ingrediente
700 gr piept de pui
700 gr de cartofi (din cei care nu se fărâmă deloc la fiert)
3 morcovi mai mari
500 ml maioneza (cu sau fără lămâie)
sare, după gust
2 linguri mustar clasic
câteva măsline si felii de morcov pentru ornat
Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert Cartofii se fierb şi ei, dar măsurat, să nu se pătrundă de tot. După aceea, se curăţa şi se lasă să se răcească.
Morcovii, curățați bine, se fierb cam o jumătate de oră (sau chiar mai puțin), să fie mai tari. Fiecare ingredient se fierbe separat, pentru a-şi păstra gustul.
Se face apoi şi maioneza.
Pe măsură ce legumele şi carnea au fiert şi s-au răcit, se taie şi ele mărunt.
Într-un castron, se amestecă bine salata cu trei sferturi din maioneză si mustar. Se pune apoi salata muşuroi pe un platou, se rotunjește, se unge cu maioneza rămasă, apoi ornam cu maslinele si feliile de morcov.
Pofta bună va doresc.
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu