Paine împletită
Pâinea împletită este motiv de bucurie în casă noastră ,fie este sărbătoare , fie este zi normala noi ne bucuram de fiecare dată cînd o pregătim.
Mai ales cînd ai și un ajutor pe măsură
Aceasta pâine cu lapte este preferata noastră , dar că multe alte rețete am observat că nu este pe blog, cu toate că noi o facem mereu. Dar să lăsăm vorba și să ne apucam de treabă
Ingrediente
500 gr faina
200 ml lapte
50 ml ulei
1 pliculeț drojdie uscata
2 oua
Sare
Pentru uns ( opțional)
1 ou sau apa
Susan
Mod de preparare
Cernem faina și punem in lighean. Facem o mica gropita. Punem sare.Punem drojdia in lapte și amestecam. Adaugam încet laptele cu drojdie și frământăm,apoi adaugam ouăle și frământăm, adaugam încet ulei și frământăm bine. Acoperim ligheanul cu membrana alimentara și lăsăm să crească la loc cald pentru 35-45 de minute. Apoi răsturnăm aluatul pe masa și împărțim în două părți egale. Fiecare parte împărțim în trei și impletim. Lăsăm pâinea in tava pentru 20 de minute . Eu am uns pâine cu putina apa apoi am preparat susan
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și coacem pentru 30 de minute ( depinde de cuptorul fiecăruia ).
Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească , servim simpla sau cu ce va place
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu