Alba ca zapada cu crema de cacao

Buna ziua







Pentru ca m ati rugat sa va scriu reteta aceasta. Prajitura copilariei mele dar cred ca toti am crescut cu aceasta prajitura. Noi o facem mai mult la sarbatori.
Alba ca zapada
Ingrediente pentru foi
12 linguri lapte
12 linguri zahar
12 linguri ulei
1 lingurita amoniac stins in otet
3 oua
1 praf sare
Faina cat cuprinde
Ingrediente pentru crema
1 litru lapte
8 linguri rase faina
8 linguri zahar
Zeama si coaja de la o lamaie
250 gr unt
Vanilie
Esenta rom
3 linguri cacao
Mod de pregatire foi
Se dizolva zaharul in lapte, adaugam oualele, sarea, ulei, amoniacul si amestecam. Adaugam faina si framantam un aluat potrivit de tare ( 3-4 foi in functie de tava). Foile se coc pe dosul tavii presate cu faina.


Mod de pregatire crema
Se amesteca faina cu 10 linguri de lapte rece, cacao si apoi adaugam zaharul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu coaja de lamaie. Cind laptele da in fiert adaugam compozitia de faina cu lapte rece si amestecam pana fierbe din nou. Lasam sa fiarba amestecand continuu pana se dezlipeste de pe vas. Lasam la racit amestecand din cind in cind. Atunci cind se racoreste adaugam untul (la temperatura camerei) putin cate putin si amestecam. Adaugam zeama de lamaie, vanilia si rom.
Prajitura se asambleaza astfel: se pune o foaie in tava adaugam crema apoi foaie crema pana terminam foile si crema.


 Se lasa la rece in frigider pana a doua zi. Pudram cu zahar pudra si taiem in romburi.



Va doresc pofta buna si o seara frumoasa.
 

Comentarii

Postări populare