Chiftele cu dovlecei
Daca nu te dai in vânt după dovlecei (nu te condamna nimeni, n-au nici un gust prea deosebit!), iți propun o rețeta care te va face sa-i îndrăgești mai mult decât pana acum: chiftele de dovlecel. Sunt absolut delicioase si le poți manca la cina fara grija ca te ingrasi.
Ingrediente
3-4 dovlecei mari
½ ceașcă de ceapa verde tocata mărunt
½ ceașcă de mărar tocat
1 lingurița de sare
1 ceașcă de brânza feta rasa
1 ou
½ ceașcă de faina
1/2 linguriță chimen
1 lingura susan
Ulei pentru prajit
Mod de preparare
Dam dovleceii pe râzătoare. Punem intr-un bol si presarăm deasupra o lingurița de sare. Amestecam si lăsăm dovlecei sa stea 15 minute așa, ca sa-si lase apa. La final, stoarce-i bine ca sa scoți excesul de lichid din ei si pune-i intr-un alt bol. E important ca dovleceii sa fie foarte bine scurși.
Adăugăm peste dovlecei ceapa si mărarul tocate, brânza feta rasa, chimen ¼ lingurita de sare, un praf de piper si oul. Amesteca bine.
Intr-un alt bol, amesteca faina si susanul si adăugăm treptat faina peste dovlecei. Amestecam pana cand obtii o compozitie omogena.
Pune una-doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie adanca. Cand uleiul este incins, pune cate o lingura din compozitie in ulei. Lasa chiftelele sa se prajeasca cate trei minute pe fiecare parte (la foc mediu), iar apoi scoate-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce le-ai prajit pe toate, baga-le la cuptor 10 minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu