Snitele de pui in aluat cu bere
O reteta de snitel de pui, in aluat pufos cu bere.
Ingrediente
500 gr piept de pui
dupa gust sare
dupa gust piper
dupa gust boia
2 oua
120 ml apa minerala
240 ml bere
130 gr faina
400 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Spalam puiul, il taiem si fiecare felie o batem cu ciocanul de snitele. Le saram, piperam si presaram boia.
Se ia un castron incapator in care punem faina, oul si condimentele (sare, piper, boia). Mixam totul si turnati mai intai cei 240 ml de bere, apoi subtiati cu apa minerala rece.
Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mai adanca. Stratul de ulei trebuie sa fie generos (de 3-4 cm) astfel incat snitelele sa fie bine cuprinse de el. Se trece fiecare felie de piept de pui prin aluatul cu bere si se prajesc pe ambele parti, pana se rumenesc frumos.
Se lucreaza la foc mediu ca sa nu se arda crusta si carnea sa ramana cruda. Dupa prajire, se scot snitelele pe un platou cu servetele absorbante.
Poftă buna
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu