Savarine din foietaj de casa
Savarine din foietaj
Ingrediente
350 gr faina
250 gr unt
4 linguri ulei
200 ml apa
7 linguri faina
putina sare
Pentru crema
300 gr urda
300 smântână dulce pentru frisca
Mod de preparare
Am framantat intr-un vas un aluat din faina, apa rece( la temperatura camerei), ulei si un praf de sare. Nu dureaza mult pana incorporam toate ingredientele si iese perfect.
Am taiat untul in felii intr-un vas si l-am lasat pana aproape s-a inmuiat si l-am amestecat cu cele 7 linguri de faina ( plinute). Eu l-am framantat cu mana (puteti face asta si cu o furculita)
Primul aluat l-am impartit in doua bucati la fel si crema de unt, apoi am intins cate o bucata pe o suprafata bine infainata si am uns-o bine cu mana cu jumatate din crema de unt.
Am rulat usor aluatul , apoi am procedat la fel si cu cealalta jumatate. Ne vor iesi doua foi rulate pe care atunci cand le vom folosi le vom imparti in doua, deci vom obtine 4 bucati de aluat. Dam la rece aluatul pentru 30 - 40 ds minute.
Scoatem aluatul din frigider inindem o foaie si cu taiem cu un cerc /pahar punem cercurile de foietaj in tava si coacem pentru 18-20 minute, depinde de cuptorul fiecăruia..
Punem in bol smântână pentru frisca si o mixam bine timp de 5-7 minute. Apoi adaugam urda si amestecam cu o spatula de jos in sus. Punem la rece.
Lasam sa se răcească apoi taiem pe jumătate si umplem cu crema.
Comentarii
Trimiteți un comentariu