Biftekia si cartofi la cuptor
Buna dimineața.
Biftekia este un fel de “burger- chiftea” din bucataria greceasca! Se poate face la cuptor (de obicei cu cartofi pe langa) , la gratar sau in tigaie. Noi azi i am facut la cuptor
Ingrediente
300 gr carne tocata de vita
300 grcarne tocata de porc
1 ou
1/2 cana pesmet
sare si piper
patrunjel
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
un praf de oregano
paprika dulce (optional)
4 linguri ulei de măsline
Unt
Tomatine
Cartofi
1 pahar apa
Pentru decor
Castravete
Tomatine
Busuioc
Mod de preparare
Punem în blender ceapa, patrunjel si usturoi si amestecam foarte bine. Punem restul ingredientelor de mai sus în lighean adaugăm compoziția de ceapa si amestecam bine. Acoperim ligheanul si lăsăm la rece 1-2 ore. Apoi facem niste “chiftele” mai maricele si cam un deget grosime.
Curatam si spalam cartofii apoi ii taiem pe lung sau rondele cum va place.
Punem sare si piper in vas de yena Pyrex, punem cartodii, apoi spalam tomatine si le taiem pe jumătate, le punem peste cartofi, adaugam sare si piper, apoi punem Biftekia, punem unt si ulei, adaugam si apa.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și coacem pentru 1 ora sau in functie de cuptorul fiecaruia.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu