piftie de cocos





Buna ziua
Piftie de cocos
Ce-ar fi sărbătorile de iarnă fără piftie? Unii se gândesc la ea tot anul. Am astăzi pentru voi o reţetă de piftie cu cocos, pentru Sf Ioan
Ingrediente (4 boluri)
1 pulpă întreaga cocos
1 ceapă mare
2 morcovi
2 căpăţâni de usturoi
7 l apă
sare
Boia
Mod de preparare
Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă aproximativ 2-3 ore. Carnea este gata când se desprinde uşor de pe oase. Adaugi sare după gust.
După ce a fiert, scoţi carnea din oală şi o laşi să se răcească, apoi o tai bucăţele şi o pui în boluri, împreună cu morcovii fierţi, tăiaţi rondele. Scoţi şi ceapa din apa în care au fiert toate şi, când aceasta s-a mai răcit, pui usturoiul.
Înainte să pui apa în boluri, peste carne, o răstorni de trei ori dintr-o oală în alta, pentru a deveni limpede. Ulterior, o torni în boluri, printr-o strecurătoare. Punem boia deasupra.Depozitezi recipientele la rece ca să se închege compoziţia.

Comentarii

Postări populare