Tort inima logodna
Tort inima logodna, pentru ca am avut logodna noastra si am zis sa fac ceva special pentru acest eveniment din viata noastră
Ingrediente
Blat
4 oua
2 linguri de apa
2 linguri de ulei
4 linguri zahar
4 linguri de faina
1/2 plic praf de copt
Crema
250 ml lapte
2 linguri amidon
4 linguri zahar
esenta de vanilie
Căpșuni si visine
250 ml frisca lichida.
Ornat:
250 ml frisca batuta
250 g căpșuni
70 g zahăr
5 g gelatină pudră
1-2 linguri apa
1 lingură zeamă de lămâie
200 ml apă caldă
Mod de preparare
Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se mixeaza, iar la final se pune faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza si se pune in tava unsa
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit (foc potrivit), se pune la cuptor pentru 40 minute , pana trece testul scobitorii.
Crema
Se pun 200 ml lapte la foc, cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se pune intr-un castron si se amesteca cu 50 ml lapte. Cand incepe sa clocoteasca laptele, se toarna amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Fructele se pun la scurs, iar siropul se pastreaza pentru insiropatul blatului. Frisca se bate spuma se amesteca cu crema de lapte si cu fructele.
Jeleu de căpșuni
Căpsunile se curăță și se taie în două, apoi se lasă 30 de minute într-un vas încăpător alături de zahăr. După ce au lăsat zeamă, se adaugă lămâia și apa caldă. Amestecul se pune pe foc.
Gelatină se topește cu o lingură de apa, apoi se ține 20 secunde la microunde și se pune în vasul cu căpșuni, atunci când amestecul a început să fiarbă.
Amestecul se ia de pe foc și se pune într-un vas cu apă rece.
Se taie blatul in doua se insiropeaza fiecare bucata, se pune crema, capsuni si visine taiate si se imbraca in frisca, apoi adaugam jeleu de căpșuni si lasam la rece
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu